مقدمه ای بر دستگاه های کپی
پرینت ارزان / کپی ارزان : امروزه دستگاه های کپی نه تنها در بخش های اداری بلکه در فروشگاه های لوازم و تحریر، مدارس و حتی خانه ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به علت گسترش استفاده از این کالا مدل های بسیار زیادی نیز از این محصول تولید شده است. از همین رو برای انتخاب کردن دستگاه کپی باید اطلاعات هر مدل را بدست آورد. سپس این مشخصات را با نیاز های خود مقایسه می کنیم تا بهترین گزینه را انتخاب بکنیم.
قبل از پرداختن به مدل های مختلف دستگاه کپی، بد نیست به هویت این محصول و تاریخچه آن نیز نگاهی بکنیم.
دستگاه کپی چیست
دستگاه کپی یا دستگاه فتوکپی، وسیله ای است که از متحویات سند، برگه یا عکس روی یک کاغذ کپی می گیرد. اکثر دستگاه های امروزی از روش الکتروگرافی (Électrophotographie) استفاده می کنند. این روش یک فرایند غیر شیمیایی خشک است، که در سال 1938 برای اولین بار ابدا شد.
دستگاه های کپی از بخش های مختلفی تشکیل شده اند، که عبارتند از:
- کاغذ کش{بخش مکانیکی برای حرکت دادن کاغذ}
- فیوزینگ {تونر را با حرارت خود ذوب می کند تا مراحل بعدی چاپ انجام شود}
- مین برد { این قطعه هوشمند از بخش های دیگر پشتیبانی می کند}
- پاور {وظیفه محافظت از دستگاه را دارد}
- داکتر بلید و بلید { دو قطعه سخت افزاری لاستیکی و شفاف که بر روی کیفیت کپی بسیار تاثیر دارند}
- درام {استوانه ای فلزی و پوشیده شده با مایع هادی نور است که، به مانند قلب دستگاه می ماند}
- ADF {کاغذ ها را تک به اک برای اسکن و کپی وارد دستگاه می کند}
- هیتر { وظیفه پختن کارتریج بر روی کاغذ دارد تا چاپ به درستی صورت بگیرد}
معرفی کامل و تخصصی این بخش ها خارج از بحث و بسیار زمان گیر می باشد.
تاریخچه
اولین دستگاه کپی در سال 1937 توسط چستر کارلسون اختراع شد. بعد ها شرکت Haloid حق تولید این محصول را بدست آورد. بعد ها نام این شرکت به زیراکس تغییر پیدا کرد. این شرکت در سال 1955 اولین دستگاه کپی اتوماتیک و در سال 1958 اولین دستگاه فتوکپی دکمه ای را روانه بازار کرد. فروش این دو دستگاه در طول چند سال بسیار زیاد بود. همین مسءله برند زیراکس را بسیار مشهور کرد.
برند کانن نیز در سال 1985 توانست به برند پیشرو این صنعت تبدیل شود دستگاه های کپی رنگی از اختراعات این شرکت است.
انواع دستگاه کپی
قبل از پرداختن به مدل های مختلف دستگاه فتوکپی، باید با انواع این محصول پر مصرف آشنا شویم. انواع این دستگاه عبارتند از:
1. دستگاه کپی آنالوگ
دستگاه کپی آنالوگ، از قدیمی ترین مدل های این محصول می باشد. این دستگاه با کمک نور، آینه و لنز، تصویر را منعکس می کند و سپس بر روی کاغذ کپی می کند. استفاده از این مدل از محصول در حال منسوخ شدن است. از مشکلات دستگاه فتوکپی آنالوگ زود خراب شدن آن ها می باشد. از این رو توجه کنید که این محصول قیمت اولیه کمی دارد، ولی هزینه های جانبی آن زیاد است.
2. دستگاه کپی تک رنگ یا منو
دستگاه های فتوکپی تک رنگ یا منو به دلیل استفاده از تیونر رنگ سیاه به این سام شناخته می شوند. این مدل از دستگاه کپی برای هر نوع کاربری به خصوص کاربری های دفتری مناسب است. دلیل آن داشتن انواع مختلف با ظرفیته و حجم های بالا و پایین می باشد. بعضی از مدل های این محصول می توانند تا 100 کپی در دقیقه را نیز انجام دهند.
3. دستگاه کپی چند منظوره
این مدل از دستگاه های کپی، به غیر از توانایی کپی کردن، قابلیت های دیگری نیز دارند. بعضی از این ویژگی ها عبارتند از:
- اسکن
- چاپ
- فکس
- اتصال به اینترنت و شبکه ها برای ارسال کردن و یا ایمیل کردن فایل های اسکن شده
- و موارد دیگر
دلیل نام گذاری این محصول نیز چند کاربری بودن آن است.مدل های جدید این دستگاه ها با قابلیت های جدید تری نیز همراه می شوند. اکثر دستگاه های فتوکپی در حال حرکت به این سمت هستند. می توان گفت که این مدل بهترین سری دستگاه های فوتوکوپی، برای هر نوع کاربری هستند.
4. دستگاه کپی رنگی
دستگاه کپی رنگی، با داشتن رنگ های اصلی می تواند کپی های رنگی را نیز در کنار کپی های سیاه سفید، بگیرد. اکثر این محصولات چند منظوره نیز هستند. از چهار درام و چهار کارتج تشکیل شده اند. البته بعضی مدل های دستگاه فتوکپی، تعداد درام ها و کارتج های بیشتری نیز دارند.
مدل های مختلف دستگاه کپی
حال که هویت تاریخچه و انواع دستگاه های کپی را تشریح کریم، به معرفی جدید ترین مدل های بازار می پردازیم.
دستگاه کپی شارپ مدل AR-X202
مدل AR-X202 دارای ابعاد 511*599*612 و وزن 27.9 کیلوگرمی است. این دستگاه می تواند با سرعت بیست صفحه در دقیقه با کیفیت 600 دی پی آی (dpi) کار بکند. از ویژگی های ویژه این محصول زوم 25 تا 400 درصدی و حافظه 64 مگابیتی قابل ارتقا تا 192 مگابیت است.
این محصول از سیستم عامل های ویندوز ویستا، 7، 8 و 8.1 پشتیبانی می کند. همچنین قابلیت اتصال به شبکه را نیز دارد. تنها ایراد این محصول نداشتن قابلیت فکس است. اما به علت قیمت و امکانات مناسب می توان از این مورد گذشت.
دستگاه کپی توشیبا مدل Es-2007
مدل Es-2007 دارای ابعاد 575 میلی متری و وزن 25.5 کیلوگرم است. این دستگاه ورقه های A3 و A4 را به ترتیب با سرعت 11 و 18 برگه در دقیقه و با کیفیت 600 dpi چاپ می کند. این محصول نیز از زوم 25 تا 400 درصدی پشتیبانی می کند. علاوه بر آن دارای اتصال USB2.0 و سیستم خاموش شدن خودکار است.
این مدل از دستگاه های کپی می توانند تا 999 برگه را پشت سر هم کپی کنند. بهترین ویژگی این محصول داشتن پردازنده قوی و حافظه 512 مگابایتی است. البته این دستگاه نیز قابلیت فکس کردن را ندارد.
ستگاه کپی چند کاره لیزری Canon image CLASS MF4770n
کنون یکی از برند های بسیار معتبر در صنعت دستگاه های چاپ و کپی است. این مدل از دستگاه کپی کنون جزو بهترین مدل های 2021 نیز می باشد. این محصول به جز کپی لیزری سیاه و سفید توانایی چاپ، اسکن و فکس را نیز دارد. سرعت چاپ Canon image CLASS MF4770n 24 برگه در دقیقه با کیفیت 600 dpi است.
این محصول می تواند به شبکه متصل شود و با داشتن حافظه داخلی بالا می تواند تا حداکثر 250 برگه از اسناد شما را نگهداری بکند. همچنین در هر دوره کار کردن می تواند تا 10000 برگه را چاپ بکند.
دستگاه کپی چند کاره لیزری HP Laserjet 2840
این دستگاه می تواند به عنوان اسکنر و چاپگر نیز استفاده شود. HP Laserjet 2840 می تواند با سرعت 20 برگه در دقیقه و کیفیت 600 dpi چاپ های رنگی را انجام دهد. از قابلیت های دیگر این دستگاه امکان اتصال به شبکه، حافظه بالا و کیفیت بسیار بالای چاپ های آن اشاره کرد. همین موارد این دستگاه را به یکی از محبوب ترین مدل های 2021 تبدیلکرده است.
دستگاه کپی چند کاره لیزری Brother DCP-7065DN
دستگاه Brother DCP-7065DN می تواند با سرعت 27 صفحه در دقیقه چاپ کند. همچنین این محصول قابلیت چاپ پشت و روی بر روی برگه را نیز دارد. این مدل از دستگاه های کپی با USB به سیستم شما وصل می شود و می تواند اسکن و فکس اسناد و تصاویر را نیز در کنار کپی و چاپ انجام دهد.
دستگاه کپی چندکاره Xerox WorkCentre 3655/X
این دستگاه یکی از معروف ترین مدل های سال 2021 می باشد. این محصول با داشتن حافظه بالا می تواند اسناد شما را نگهداری بکند و همچنین توانایی کپی ، اسکن و چاپ آن ها را نیز دارد. Xerox WorkCentre 3655/X که محصول برند معروف زیراکس نیز است توانایی چاپ150000 هزار صفحه را در هر دوره کار دارد. همچنین از صفحه نمایش بزرگ و زنگی نیز بهره می برد.
این مدل جزو پیشرفته ترین مدل های دستگاه چاپ می باشد.
دستگاه کپی چندکاره Toshiba 4518A
Toshiba 4518A دارای سینی با ظرفیت 1200 برگه دارد، که می توان آن را تا 3200 برگه ارتقا داد. این مدل می تواند با سرعت 45 صفحه در دقیقه و کیفیت 2400*600 dpi چاپ کند. همچنین داشتن حافظه بالا به این دستگاه توانایی کپی و اسکن و چاپ دو رو اسناد و مدارک را می دهد.
دستگاه کپی کانن مدل image RUNNER ADVANCE C5535i
این مدل از دستگاه های کپی، می تواند با سرعت 35 صفحه در دقیقه چاپ بکند. همچنین دقت این محصول در چاپ برگه های A4 بسیار عالی است. همچنین اسکن و کپی رنگی برگه های A3 را نیز می تواند به راحتی انجام دهد. داشتن نمایشگر لمسی و رنگی 10.1 اینچی نیز باعث شده تا مدل image RUNNER ADVANCE C5535i، جزو جدید ترین مدل های دستگاه کپی به حساب بیاید.
دستگاه کپی توشیبا مدل e-STUDIO 2329A
از مهمترین قابلیت های e-STUDIO 2329A می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت چاپ 23 صفحه در دقیقه
- توانایی چاپ با سایز A3،A4 و A5
- زمان روشن تا اماده به کار شدن 6.4 ثانیه
- سینی با ظرفیت 250 برگه به اضافه ی صد برگ
- قابلیت چاپ دو روی خودکار
- زمان گرم شدن 15 ثانیه ای
همین موارد ذکر شده این مدل جدید را بین خریداران بسیار محبوب کرده است.
دستگاه کپی توشیبا مدل ESTUDIO-2006
ESTUDIO-2006 برای آماده به کار شدن از زمان روشن کردن آن، فقط به 8 ثانیه نیاز دارد. همچنین می تواند هر نوع برگه ای مثل: A3 و A4 را با کیفیت 600 dpi چاپ بکند. این مدل دارای تونر با توان چاپ 1000 صفحه و سینی با ظرفیت 250 برگه است.
این مدل از دستگاه های کپی می تواند بدون حتی 30 ثانیه وقفه تا 999 صفحه را چاپ بکند. این دستگاه با سایز A3 را اسکن و پیرینت می گیرد. همین امکانات این مدل را یکی از محبوب ترین دستگاه های فتوکپی سال 2021 کرده است.
جمع بندی
در این مقاله سعی شد تا نه تنها به تاریخچه و بخش های دستگاه کپی، بلکه به معرفی انواع و مدل های جدید دستگاه های فتوکپی نیز بپردازیم. همچنین سعی کردیم تا بهترین مدل های جدید بازار را معرفی بکنیم. با مطالع قابلیت های هر مدل و دانستن نیاز های خود می توانید بهترین گزینه را برای کار خود انتخاب بکنید. بهتر از قبل از خرید مشخصات کامل و دقیق تر محصول انتخابی خود را نیز برسی بکنید.